Ventilatie

Ventilatie

Ventilatie

Een goede ventilatie helpt om in de woning het vocht in de lucht af te voeren. Vocht ontstaat natuurlijk in bijvoorbeeld de badkamer en woonkamer, maar het meeste vocht ontstaat door de bewoners zelf (in de uitgeademde lucht zit veel vocht).


Het kost veel meer energie om vochtige lucht te verwarmen en daarom zorgt een goede ventilatie voor een lagere energierekening, en voor een beter en gezonder binnenklimaat.


Natuurlijke ventilatie is minder energiezuinig

Bij oude woningen is meestal sprake van "natuurlijke ventilatie". Dat wil zeggen dat via naden, kieren en openslaande ramen wordt geventileerd. Dit is minder energiezuinig omdat de hoeveelheid lucht die wordt ververst door koude lucht meer kan zijn dan nodig. Hierdoor verdwijnt er onnodig warme lucht naar buiten.


Mechanische ventilatie is energiezuinig

Veel woningen van na 1992 hebben mechanische ventilatie. Dit bestaat vaak uit een combinatie van ventilatieroosters in de ramen en afzuigkanalen in de woonkamer, keuken, badkamer(s) en toiletten. Deze zijn aangesloten op een centrale ventilatorbox en is energiezuiniger dan natuurlijke ventilatie, echter als deze ventilatie ouder wordt, raakt deze vervuild, maakt meer lawaai en loopt de capaciteit van de ventilatie terug. Bovendien verbruiken oude wisselstroom ventilatiesystemen veel stroom. In dat geval kunt u beter kijken naar een mechanische gelijkstroom ventilatiebox.


Centrale ventilatie - mechanische ventilatie

Bij centrale of ook wel mechanische ventilatie, wordt de ventilatie vanaf een punt voor alle ruimtes geregeld.

Futurum adviseert u over en installeert mechanische gelijkstroom ventilatiebox in uw huis. Daarnaast doen wij onderhoud van balansventilatie of vervangen wij deze .


Decentrale ventilatie - lokale ventilatie

Waar je met centrale ventilatie vanuit een punt de ventilatie in alle kamers of ruimtes regelt, kun je met een decentrale ventilatie elke kamer of ruimte apart vertileren.


Het grootste verschil is dat er bij decentrale centilatie geen ventilatiekanaal tussen alle ruimtes wordt aangelegd, aangezien er ook geen lucht tussen de verschillende kamers stroomt.


Futurum installatie werkt vooral met de systemen van Climarad en Brink air 70. Op basis van uw ruimte(s) en wensen geven wij graag advies op welk systeem voor u he beste is.


MEER WETEN OVER ONZE MOGELIJKHEDEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

 
 
 
 
 
 
 
 

info@futuruminstallatie.nl


085 27 33 556

CONTACT DETAILS

FUTURUM INSTALLATIE

Futurum Installatie is uw partner voor energiebesparende en duurzame oplossingen.


Onze ervaren monteurs en installateurs nemen uw zorgen uit handen.


Wij zoeken naar de beste oplossing voor een duurzame investering met het comfort, gemak en (financieel) rendement.

Copyright @ All Rights Reserved