Vloerverwarmingspomp

Modulerende vloerverwarmingspomp

Modulerende vloerverwarmingspomp

Gaat u vloerverwarming aanleggen, dan heeft u een vloerverwarmingspomp nodig. Er zijn echter nogal wat verschillende pompen beschikbaar. Wij adviseren altijd een A-label modulerende energiezuinige pomp, liefst met pompschakelaar. U bespaart hiermee namelijk tot wel 90% op het stroomverbruik t.o.v. een gewone pomp.


Energiezuinige A label gelijkstroom pomp

Vloerverwarmingspompen draaien vaak het hele jaar door en gebruiken daardoor ongemerkt veel energie. Op dit moment zijn veel verwarmingssystemen voorzien van standaard pompen. Hierdoor wordt er onnodig veel stroom verbruikt, wel tien keer meer dan de nieuwste generatie pompen verbruiken. Deze HR energiezuinige A-label pompen passen automatisch de hoeveelheid water die door de pomp stroomt aan, naar de hoeveelheid water die daadwerkelijk nodig is.


Bespaar op energiekosten met pompschakelaar

Een andere mogelijkheid om te besparen op de energiekosten van de vloerverwarmingspomp is een pompschakelaar. Een pompschakelaar meet de temperatuur van de aanvoerleiding naar de vloerverwarming. Wanneer deze onder een bepaalde temperatuur komt, wordt de pomp uitgeschakeld. De pompschakelaar zorgt er ook voor dat de pomp één keer per dag zo’n 15 minuten draait wanneer er geen verwarming nodig is. Hiermee wordt voorkomen dat de pomp vastloopt. De terugverdientijd van een pompschakelaar is afhankelijk van uw huidige type pomp, maar kan al binnen een jaar worden terugverdiend en verlengt de levensduur van uw verwarmingspomp.


MEER WETEN OVER ONZE MOGELIJKHEDEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

 
 
 
 
 
 
 
 

info@futuruminstallatie.nl


085 27 33 556

CONTACT DETAILS

FUTURUM INSTALLATIE

Futurum Installatie is uw partner voor energiebesparende en duurzame oplossingen.


Onze ervaren monteurs en installateurs nemen uw zorgen uit handen.


Wij zoeken naar de beste oplossing voor een duurzame investering met het comfort, gemak en (financieel) rendement.

Copyright @ All Rights Reserved