Zonneboiler

Zonneboiler

Zonneboiler

Een zonneboiler wordt het meest gebruikt voor warm water. Met een zonneboiler wordt met behulp van zonnewarmte op jaarbasis zo'n 60% van het warm waterverbruik duurzaam opgewekt. Dat komt neer op zo'n 400 gratis douchebeurten per jaar. Een zonneboiler bestaat meestal uit 1 of 2 zonnecollectoren en een boilervat. Deze worden aangesloten op uw bestaande HR-ketel.


9 maanden gratis warm water met een zonneboiler

Met een zonneboiler heb je gemiddeld genomen 9 maanden gratis warm water. Is in de wintermaandne het warme water niet warm genoeg van de zon, dan zorgt de HR-ketel ervoor dat het water op temperatuur wordt gebracht.


Futurum Installatie is o.a. installateur van Solesta en HRsolar zonneboilers. Dit prijstechnisch zeer interessante product verdient zich snel terug en is door zijn compacte buffervat eenvoudig en bijna overal te plaatsen.


De voordelen van een zonneboiler

  •     ongeveer 9 maanden per jaar gratis warm water
  •     direct warm water van de zonneboiler
  •     geen comfort verlies, uw ketel zorgt gegarandeerd voor voldoende warm water
  •     afhankelijk van uw gezinssamenstelling zo'n 10% besparing op uw energierekening


Of een zonneboiler bij u een goede oplossing is, stellen wij samen met u vast tijdens een vrijblijvend advies aan huis. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent. Ook leggen wij uit hoe de zonneboiler werkt en wat de verwachte besparing kan zijn.

Hoe werkt een zonneboiler?

Met een zonneboiler verwarmt u uw water met behulp van zonnekracht. De collector vangt het zonlicht op, in deze collector zit een vloeistof (glycol) waarmee de warmte uit de collector wordt overgebracht naar de boiler, waar het water in wordt opgeslagen. De boiler is heeft voldoende capaciteit en is zo goed geïsoleerd, dat zelf na een nacht er nog warm water kan worden afgetapt voor een warme douche. Een naverwarmer zorgt voor een constante temperatuur. In de wintermaanden wordt water bijverwarmd als dat nodig is, in de zomermaanden wordt te warm water afgekoeld met koud water.


Bekijk ook de onderstaande video over de zonneboilers van Solesta


MEER WETEN OVER ONZE MOGELIJKHEDEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

 
 
 
 
 
 
 
 

info@futuruminstallatie.nl


085 27 33 556

CONTACT DETAILS

FUTURUM INSTALLATIE

Futurum Installatie is uw partner voor energiebesparende en duurzame oplossingen.


Onze ervaren monteurs en installateurs nemen uw zorgen uit handen.


Wij zoeken naar de beste oplossing voor een duurzame investering met het comfort, gemak en (financieel) rendement.

Copyright @ All Rights Reserved